Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
03 Marz

Sernik z brzoskwiniami

Sernik jest jednym z moich ulubionych ciast. Szczególnie taki, który ma w sobie dodatek brzoskwini. Przedstawiam Wam przepis na sernik idealny :)

Składniki:

 1 kg sera sernikowego

 2 jajka

 150 g erytrytolu

 2 budynie śmietankowe bez cukru

 1 łyżeczka aromatu śmietankowego

 400 g brzoskwiń (u mnie teraz z puszki, odsączone z syropu)

- 50 g rodzynek

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Tortownicę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić w kostkę. Ser, jajka, erytrytol i aromat zmiksować na gładką masę. Dodać budyń i jeszcze chwilę miksować. Dodać pokrojone brzoskiwnie i rodzynki, i wymieszać łyżką. Masę przełożyć do tortownicy, można uderkować plasterkami brzoskwiń. Wstawić do pierkanika i piec około 60 minut.

Smacznego ! 

Twój komentarz




POKAŻ