Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
22 Maj

Warzywne leczo z kurczakiem

Uwielbiam dania, nad którymi nie trzeba spędzać dużo czasu, ale jednocześnie są kolorowe i smaczne. Jeśli chcecie "wyczyścić" lodówkę z warzyw - ta propozycja jest dla Was. Składniki można dowolnie mieszać... jak tylko fantazja Was poniesie...

Składniki:

Cukinia

Papryka czerwona

Cebula

Brokuł

Szpinak

Filet z kurczaka

Sól, pieprz, koper

Olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Łyżkę oleju rzepakowego rozgrzej w garnku. Podsmaż posiekaną cebulę. Mięso pokrój w kostkę, dodaj do cebuli i również podsmaż. Cukinię i paprykę pokrój w kostkę, brokuł podziel na różyczki. Warzywa łącznie ze szpinakiem dodaj do garnka i duś pod przykryciem. Dodaj sól, pieprz do smaku. Możesz dodać ulubione zioła. Ja posypałam na koniec koperkiem. SMACZNEGO ! Bardzo dobrze smakuje z wybranym dodatkiem: kaszą, ryżem czy makaronem :)

Twój komentarz




POKAŻ