Małgorzata Leśnikowska
Gabinet Premium
19 Gru

Czekoladowe ciasto z ciecierzycy

Nie wierzyłam, że może być AŻ tak pyszne. Czekoladowy smak, ukochane bakalie, wilgotność ciasta perfekt. Jeśli chcecie by wydanie było bardziej świąteczne... wystarczy dodać przyprawę piernikową :) Spróbujcie koniecznie !

Składniki:

240 g ugotowanej ciecierzycy

1 dojrzały banan

2 łyżki kakao

3 jajka

3 łyżki ulubionych orzechów (u mnie włoskie)

2 łyżki żurawiny

2 - 3 łyżki ksylitolu (spróbuj czy dla Ciebie jest wystarczająco słodkie)

1/2 łyżeczki sody

Sposób przygotowania:

Foremkę o wymiarach 12 x 22 wyłóż papierem do pieczenia. Wszystkie składniki poza żurawiną zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj żurawinę i wymieszaj łyżką. Masę wylej do foremki i piecz 50 minut w 170 st (opcja pieczenia: góra/dół).

Smacznego !

Twój komentarz




POKAŻ